Adchoices កូនខ្មែរសំរាប់អ្នក: សាច់ក្រហមចៀន អាចបង្កើនហានិភ័យ មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត
Latest Movies :
Home » » សាច់ក្រហមចៀន អាចបង្កើនហានិភ័យ មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត

សាច់ក្រហមចៀន អាចបង្កើនហានិភ័យ មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត

http://cambodiafamaily.blogspot.com/2013/08/blog-post_4204.html
ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយបានបង្ហាញថា សាច់ក្រហមចៀន អាចបង្កើនហានិភ័យ ជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត ដល់ទៅ៤០%។ អ្នកស្រាវជ្រាវបានពន្យល់ថា នៅពេលដែលសាច់ក្រហម ត្រូវបានចម្អិនក្នុង កម្តៅមួយខ្ពស់, សារធាតុគីមដែលបង្ក អោយជាជំងឺមហារីក ត្រូវបានបង្កើតឡើង ហើយការកើនឡើង ហានិភ័យនៃជំងឺនោះ អាចកើតមាន។
អ្នកស្រាវជ្រាវ ដែលមពីសាកលវិទ្យាល័យ Southern California និង វិទ្យាស្ថានការពារ ជំងឺមហារីកកាលីហ្វញ៉ា បានពិនិត្យលើបុរសជិត២.០០០ នាក់ដែលបានទាក់ទង ទៅនឹងការស្រាវជ្រាវ លើជំងឺមហារីក ក្រពេញប្រូស្តាត នេះ ។ បុរសជាងពាក់កណ្តាល ត្រូវបានធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យថា មានទម្រង់ដំបូងនៃ ជំងឺនោះ។
អ្នកចូលរួមបានបំពេញសំណួរ អំពីប្រភេទនៃសាច់ដែល បានញ៉ាំ ហើយបរិមាណនៃការញ៉ាំ។ បុរសត្រូវបានសួរអំពី វិធីនៃការចម្អិនរបស់ពួកគេ និងថាតើ ពួកគេចៀន, អាំង ឬឆ្អើរនៃសាច់នោះ។ ពួកគេក៏ត្រូវបានគេ បង្ហាញពីរូបភាពនៃ អាហារក្នុងកម្រិតផ្សេងៗគ្នា នៃការចម្អិនដូចនេះពួកគេ អាចចង្អុលថាតើពួកគេបាន ញ៉ាំអាហារណាមួយ ដែលបានចម្អិន។
ម៉ារីណា ស្តេន(Mariana Stern) ជាសាស្ត្រាចារ្យរងនៅផ្នែក វេជ្ជសាស្ត្រនៃ ការការពារនៅសាលា វេជ្ជសាស្ត្រ Keck បាននិយាយថា យើងបានរកឃើញថា បុរសដែលបានញ៉ាំសាច់ ក្រហមចៀនច្រើនជាង១,៥នៃរបបអាហារក្នុងមួយ សប្តាហ៍បានកើនឡើង ហានិភ័យរបស់ពួកគេ នៃជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តា តដំណាក់កាល ដំបូងដល់ទៅ៣០%។ បន្ថែមពីលើនេះ, បុរសដែលបានញ៉ាំសាច់ក្រហម ដែលបានចម្អិនដោយកម្តៅ ខ្លាំងច្រើនជាង ២,៥នៃ របបអាហារនោះ គឺហាក់ដូចជាមាន ជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាតនោះ ដល់ទៅ៤០%។
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ហាំបឺរហ្គឺរក៏ត្រូវបាន ផ្សារភ្ជាប់ទៅ នឹងការកើនឡើង ហានិភ័យនៃ ជំងឺមហារីក ក្រពេញប្រូស្តាតផងដែរ។ អ្នកស្រាវជ្រាវបានសរុបថា ចំណីអាហារដែល ជាសាច់ចៀន អាចបង្កើនហានិភ័យ សម្រាប់ជំងឺមហារីក ក្រពេញប្រូស្តាត៕  ប្រភព៖ LookingTODAY
Photo by Looking TodayPhoto by Looking Today
ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយបានបង្ហាញថា សាច់ក្រហមចៀន អាចបង្កើនហានិភ័យ ជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត ដល់ទៅ៤០%។ អ្នកស្រាវជ្រាវបានពន្យល់ថា នៅពេលដែលសាច់ក្រហម ត្រូវបានចម្អិនក្នុង កម្តៅមួយខ្ពស់, សារធាតុគីមដែលបង្ក អោយជាជំងឺមហារីក ត្រូវបានបង្កើតឡើង ហើយការកើនឡើង ហានិភ័យនៃជំងឺនោះ អាចកើតមាន។
អ្នកស្រាវជ្រាវ ដែលមពីសាកលវិទ្យាល័យ Southern California និង វិទ្យាស្ថានការពារ ជំងឺមហារីកកាលីហ្វញ៉ា បានពិនិត្យលើបុរសជិត២.០០០ នាក់ដែលបានទាក់ទង ទៅនឹងការស្រាវជ្រាវ លើជំងឺមហារីក ក្រពេញប្រូស្តាត នេះ ។ បុរសជាងពាក់កណ្តាល ត្រូវបានធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យថា មានទម្រង់ដំបូងនៃ ជំងឺនោះ។
អ្នកចូលរួមបានបំពេញសំណួរ អំពីប្រភេទនៃសាច់ដែល បានញ៉ាំ ហើយបរិមាណនៃការញ៉ាំ។ បុរសត្រូវបានសួរអំពី វិធីនៃការចម្អិនរបស់ពួកគេ និងថាតើ ពួកគេចៀន, អាំង ឬឆ្អើរនៃសាច់នោះ។ ពួកគេក៏ត្រូវបានគេ បង្ហាញពីរូបភាពនៃ អាហារក្នុងកម្រិតផ្សេងៗគ្នា នៃការចម្អិនដូចនេះពួកគេ អាចចង្អុលថាតើពួកគេបាន ញ៉ាំអាហារណាមួយ ដែលបានចម្អិន។
ម៉ារីណា ស្តេន(Mariana Stern) ជាសាស្ត្រាចារ្យរងនៅផ្នែក វេជ្ជសាស្ត្រនៃ ការការពារនៅសាលា វេជ្ជសាស្ត្រ Keck បាននិយាយថា យើងបានរកឃើញថា បុរសដែលបានញ៉ាំសាច់ ក្រហមចៀនច្រើនជាង១,៥នៃរបបអាហារក្នុងមួយ សប្តាហ៍បានកើនឡើង ហានិភ័យរបស់ពួកគេ នៃជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តា តដំណាក់កាល ដំបូងដល់ទៅ៣០%។ បន្ថែមពីលើនេះ, បុរសដែលបានញ៉ាំសាច់ក្រហម ដែលបានចម្អិនដោយកម្តៅ ខ្លាំងច្រើនជាង ២,៥នៃ របបអាហារនោះ គឺហាក់ដូចជាមាន ជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាតនោះ ដល់ទៅ៤០%។
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ហាំបឺរហ្គឺរក៏ត្រូវបាន ផ្សារភ្ជាប់ទៅ នឹងការកើនឡើង ហានិភ័យនៃ ជំងឺមហារីក ក្រពេញប្រូស្តាតផងដែរ។ អ្នកស្រាវជ្រាវបានសរុបថា ចំណីអាហារដែល ជាសាច់ចៀន អាចបង្កើនហានិភ័យ សម្រាប់ជំងឺមហារីក ក្រពេញប្រូស្តាត៕  ប្រភព៖ LookingTODAY
Photo by Looking TodayPhoto by Looking Today
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. កូនខ្មែរសំរាប់អ្នក - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger